Hjælp de efterladte

Planlæg din egen begravelse
kontakt os
Farvel Jord

Planlæg din egen begravelse

Hjælp dine nærmeste i sorgens stund
Det er en utrolig stor hjælp for de efterladte, hvis man har nedskrevet sine ønsker til egen begravelse eller fortalt om sine ønsker til de nærmeste. Det kan blandt andet være en tilkendegivelse omkring, hvorvidt man vil begraves eller kremeres, om asken skal spredes over havet eller om man helst vil have urnen nedsat i en fællesgrav, og hvilken kirkegård det i givet fald skal være. Men andre ønsker kan også være, hvilke sange, der skal synges, eller hvem, der skal holde talen osv. Har man taget stilling til ovenstående ting og fortalt dem til sine nærmeste, bliver det langt lettere at være den, der skal arrangere begravelsen, ligesom nogle klare ønsker fra afdøde kan forebygge ubehagelige konflikter i familien.
Hvad kan vi tilbyde

Hos Farvel Jord tilbyder vi hjælp til familier, der aktuelt står overfor et tab. Er man syg og døende og ønsker at tage del i beslutningen om egen bisættelse/begravelse, kan vi aftale individuelle- eller familiesamtaler. Beslutninger skal modnes gennem samtale, og nye muligheder skal måske undersøges, før der tages beslutninger. Vi kan undersøge de praktiske muligheder ud fra jeres ønsker, og vi vil også kunne komme med forslag til mulige former og rammer for mindehøjtideligheden.

De kan også blive rådgivet om muligheder angående økonomi og begravelsesopsparing. Farvel Jord henviser til Elysium Begravelsesopsparing som er tilbudt i samarbejde med Danske Bedemænd.

“Jeg dør en lille smule
For hvert sekund, der går,
Jeg bærer døden med mig
Igennem livets aar.

En nat, maaske en martsnat,
Så mild af regn og tø,
Skal jeg gå bort i mørket
Og holde op at dø.”

Grethe Risbjerg Thomsen, 1925 – 2009

Giv besked om dine ønsker

Det er, som sagt, vigtigt at man giver besked til sine nærmeste angående ønsker til begravelse eller bisættelser. Men der er meget og tage stilling til og det kan være vanskeligt at formidle sine ønsker klart og tydeligt. Derfor har Farvel Jord udarbejdet et skema, som kan hjælpe dig med at afklare de vigtigste spørgsmål.

Hent skemaet “Til mine kære – ønsker i forbindelse med min død” gratis og lav evt. Flere eksemplarer. Dette kan være et til dig selv og et til dine nærmeste.

Støt dine nærmeste økonomisk

Med en begravelses opsparing som “Elysium” kan du drage omsorg om dine nærmeste i en svær stund. Hent PDF’en og lær mere om din begravelsesopsparing. 

Vær opmærksom på:

Behandlingstestamente

Et behandlingstestamente kan være rigtig vigtigt at få lavet, hvis du vil sikre dig, at lægerne følger dine ønsker, hvis du ligger for døden, og ikke selv kan give besked. Du bruger behandlingstestamente til at fortælle, at du ikke ønsker livsforlængende behandling, hvis du bliver erklæret for uafvendeligt døende, eller du på grund af svær invaliditet er varigt ude af stand til at tage vare på dig selv fysisk og mentalt.

Tidligere skulle man oprette et livstestamente, men det afløst af behandlingstestamentet. Hvis du har oprettet et livstestamente gælder det stadig og du kan ændre i det.

Medlemskab i folkekirken

Hvis du er medlem af Folkekirken, men ikke ønsker en præsts medvirken til din begravelse, er det meget vigtigt, at du skriver det ned. Er det ikke skrevet ned, kan du risikere, at præsten insistere på at foretage en jordpåkastelse.

Uffes historie

Læs om Uffe og hans oplevelse af at leve med en terminal sygdom og at planlægge sin egen bisættelse. Vi er glade for at kunne hjælpe ham og hans nærmeste.

En samtale er helt uforpligtende

Kontakt Farvel Jord

Telefon

Adresse

Peder Wessels Vej 21

5220 Odense SØ

 

CVR 26076838